prosinac

18


Notice: Undefined variable: article in /home/smece/public_html/wp-content/themes/smece-hr/single.php on line 24

Notice: Trying to get property of non-object in /home/smece/public_html/wp-content/themes/smece-hr/single.php on line 24
Informacije o razvrstavanju otpada građani Grada Lepoglave i Općine Klenovnik odsad mogu pronaći i na internetu

Informacije o razvrstavanju otpada građani Grada Lepoglave i Općine Klenovnik odsad mogu pronaći i na internetu

Kako pravilno razvrstavati otpad te kako općenito pravilno gospodariti s otpadom, građani s područja Grada Lepoglave i Općine Klenovnik odsad će moći saznati na internetu. Naime, u rad je puštena mrežna stranica o gospodarenju otpadom na području navedenih dviju jedinica lokalne samouprave koje zajednički provode projekt “Kam se koje smeće meće” – projekt informiranja građana o gospodarenju otpadom.
Na mrežnoj stranici, koja se nalazi na adresi smece.hr, građani će moći doznati informacije o odvozu miješanog i biorazgradivog te selektivnog otpada, zatim informacije o radnom vremenu najbližeg reciklažnog dvorišta s kontakt podacima istih te sve o načinu pravilnog razvrstavanja otpada. Također, na stranici se nalaze informacije i upute o kompostiranju te informacije o lokacijama javnih površina na kojima se nalaze spremnici za odvojeno skupljanje otpada. Primjerice, građani će na stranici moći i, upisivanjem vrste otpada, doznati kamo navedeni otpad odložiti.
Putem stranice izrađen je sustav za prijavu problema građana, kao i prijava lokacija na kojima se nalazi nepropisno odbačen otpad te upute i pomoć vezane uz pravilnu selekciju i odlaganje otpada. Adresa navedene mrežne stranice je smece.hr.